AEÜ'de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Paneli Düzenlendi

Ahi Evran Üniversitesi PDR-Edebiyat Topluluğu ile Eğitim Fakültesi Kültürel ve Sportif Faaliyetler Komisyonu işbirliğinde toplumsal cinsiyet eşitliği paneli düzenlendi.

AEÜ'de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Paneli Düzenlendi
Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panele Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayfer Şahin, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Haktan Demircioğlu ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Gülçin Balcı Gürbüzer katıldı.

Panel’de toplumsal cinsiyet eşitliği sorununun sadece bizim Türkiye’de değil tüm dünyanın kanayan yarası olduğunu ifade edildi.

Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramları üzerinde duran Doç. Dr. Ayfer Şahin, cinsiyeti insanın doğuştan biyolojik ve genetik özelliklerini alarak kadın ya da erkek olması şeklinde açıklarken toplumsal cinsiyeti ise bu farklılıkların toplumsal ilişkilere yansıması olarak değerlendirdi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayfer Şahin’in sunumunun ardından Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Haktan Demircioğlu konuşmasında toplumsal cinsiyet araştırmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Kaynak: İHA