7. Adana İstihdam Fuarı Açıldı

İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Temür: 'Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli İstihdam Seferberliği'nin ikincisini başlatmış bulunuyoruz. Etkin bir işbirliği içerisinde bu teşviklerden işverenleri yararlandırmayı planlıyoruz'

Adana'da 7. İstihdam Fuarı törenle açıldı.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanı Sinan Temür, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayındaki açılışta yaptığı konuşmada, işsizlik ve istihdamın sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada en öncelikli sorunların başında yer aldığını söyledi.

Her yıl yaptıkları iş gücü piyasası araştırmalarında iki temel sorun tespit ettiklerini anlatan Temür, en önemli sorunun mesleksizlik, yani işverenin talep ettiği uygun işe uygun kişinin bulunmaması olduğunu dile getirdi.

Temür, kurum olarak tüm güçlerini, işverenin ihtiyacı olan iş gücünü yetiştirmek amacıyla kullandıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2017 yılında Milli İstihdam Seferberliği başlatıldığını hatırlatan Temür, şöyle devam etti:

"Rekor bir düzeyde işe yerleştirme sağlandı, 1 milyon 500 bin. Bu sadece İŞKUR'un değil, sivil toplum kuruluşlarının, borsaların, üniversitelerin iş birliğinde yaşanan bir süreç oldu. Bu kapsamda 2018'de yine Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli İstihdam Seferberliğinin ikincisini başlatmış bulunuyoruz. Etkin bir iş birliği içerisinde bu teşviklerden işverenleri yararlandırmayı planlıyoruz. Yine 20 milyara yakın kaynağımız var. Teşvikler ve aktif iş gücü programlarıyla beraber bunları etkin bir şekilde gençlerimizin, işverenlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz."

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da 7. Adana İstihdam Fuarı'nın, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, mesleki eğitim kuruluşlarını, sanayici ve işletmecileri, istihdam ve insan kaynakları kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarını buluşturacak önemli bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunbaş da alışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından fuara destek olanlara plaket verildi ve açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA