Kartepe'de 3 Bin 500 Bisiklet Dağıtılacak

KOCAELİ – Kartepe Belediyesi, eğitim öğretime destek kapsamında ilçe genelinde bulunan 91 okula spor ve eğitim malzemesi hediye etti. Programda konuşan Başkan Hüseyin Üzülmez, bu yıl öğretmen ve öğrencilere 3 bin 500 bisiklet dağıtacaklarını söyledi.

Kartepe'de 3 Bin 500 Bisiklet Dağıtılacak
Kartepe Belediyesi, 2017-2018 yılı Kartepe’de bilim, kültür, sanat ve spor etkinlikleri için orta ve lise düzeyinde eğitim veren okullara spor ve eğitim malzeme yardımı dağıtım töreni düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde düzenlenen programa AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Kartepe Belediyesi tarafından yapılan kültür, sanat ve spor etkinliklerinin tanıtım video gösterimi ile devam etti. Protokol konuşmaları ile devam eden programda söz alan Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, eğitime verdiği hizmet için Başkan Üzülmez’e teşekkür ettiler.

Sosyal ve kültürel hizmetleri çok önemsediklerini ifade ederek sözlerine başlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise, “Son 16 yılda ülkemizde gönül köprüleri yapılmaktadır. Ülkemizin her alanında önemli değişimler yaşanmaktadır. Bu değişime belediyecilik hizmetleri de ayak uydurmaktadır. Bizler sadece yazılı görevlerimizi yerine getirmiyoruz. Kartepemiz de her bireye ulaşmaya çalışıyoruz. Ülkemizde ki belediyecilik hizmetlerinin kaynağı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır ve belediye başkanlığı bizlere örnek olmaktadır. Gönüllere giden köprüler hiçbir zaman yıkılamaz” dedi.

Eğitim yatırımlarının giderek arttığını belirten Başkan Üzülmez, “Çok değil 15-20 yıl önce eğitimde bunlar yapılacak denilseydi kimse inanmazdı. Bizim çocukluğumuzda her beldede okul yoktu. Okulun yakacağı bile aileler tarafından karşılanırdı. Şimdi ise çocuklarımızın bütün ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanmaktadır. Çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişmelerinde yatırım yapılan bir dönemi yaşıyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizle Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere her kesimin taktirini kazanmaktayız” diye konuştu.

Okullara yapılan yatırımları da anlatan Üzülmez, “91 okulumuza mangala, reseve, hedef beş, dokuz taş gibi zeka geliştirici oyunlar ile tüm okullarımıza mangala masası ve 4’ncü sınıf öğrencilerimize mangala oyunu dağıtımı yaptık. Tüm okullarımıza basketbol, voleybol, futbol topları ile 10 adet lisemize 18’li forma dağıtımı yapılıyor. 5’nci sınıf öğrencilerimize bisiklet dağıtımı devam ediyor. Bu zamana kadar toplamda 5 bin 550 adet bisiklet dağıtımı yapıldı. Bu yıl bin 800 öğrencimize bisiklet dağıtacağız. Ayrıca bin 700 öğretmenimize de bisiklet dağıtacağız. Yaz ve kış spor okullarımızdan 3 binden fazla öğrencimiz faydalanmaktadır. Bu yıl buz pateni eğitimleri de başladı.

Kartepe Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde 12 farklı branşta eğitim verirken, 900 sporcusu eğitim görmektedir” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaları sonrasında ana salona geçilerek okulların adına özel olarak hazırlanan zeka oyunu ve spor malzemesi kolileri okul müdürleri ve öğretmenlerine teslim edildi. Çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.
Kaynak: İHA