Eyüpsultan'ın Ödüllü Eğitim Projesi Şehir Ve Medeniyet Okulu Eğitime Devam Ediyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Yarışması’nda Kültür ve Sanat Kategorisi’nde Altın Karınca Ödülü alan projesi Şehir ve Medeniyet Okulu’nda eğitimler devam ediyor.

Eyüpsultan'ın Ödüllü Eğitim Projesi Şehir Ve Medeniyet Okulu Eğitime Devam Ediyor
Altı farklı atöylede eğitimler sürüyor

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve yine Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki Eyüpsultan Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) ile EYSAM’ın (Eyüpsultan Araştırma Merkezi) katkılarıyla düzenlenen Şehir ve Medeniyet Okulu’nda, öğrenciler Şehrin Geleceği, Şehir Planlama, Şehir Estetiği, Şehir Yönetimi, Kentsel Tasarım, İslam Sanatında Geometrik Desenler Atölyesi olmak üzere altı farklı atölyede yerel yönetimler üzerine ihtisaslarını gerçekleştiriyor.

Mayıs ayına kadar devam edecek

Eyüp Sultan’da yaşayan medeniyet mirası ve kültürel hazinelerimizin izinde yeni strateji ve yaklaşımlar geliştirmeyi amaçlayan Şehir ve Medeniyet Okulu , şehir, şehirlilik ve şehircilik alanında uzmanlaşmak isteyenler için tasarlandı. ESTAM’ın tecrübe paylaşımı ve EYSAM’ın saha araştırmaları desteği ile öğrencilere zengin bir içerik ve pratiğin sağlandığı Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu’nda aynı zamanda çeşitli seminer ve etkinlikler, dönem içerisinde çeşitli konferans, toplantı ve geziler de düzenleniyor. Katılımcıların seçtiği bir atölye üzerinden bir yıllık süreçte aktif bir öğrenim gerçekleştirdiği program Mayıs ayına kadar devam edecek.

"Maksadımız yeryüzünü biraz daha güzelleştirmek"

Şehir ve Medeniyet Okulu’nun Eyüp Sultan’ın, caddelerinde, sokaklarında, avlularında, arastalarında, açık ve gizli olan medeniyet tasavvurumuzun ihya edilmesi; şehircilik geleneğimizin modern bir şekilde yorumlanması amacıyla faaliyetlerini sürdürdürdüğünü söyleyen Başkan Remzi Aydın, “Amacımız; medeniyet mefkuremizi, bütün boyutlarıyla Eyüp Sultan’dan başlayarak tüm şehirlerimize yaymak. Yüksek estetik standartlarımızı yeniden açığa çıkarmak ve yerel yönetimlerimize entelektüel katkı sunmaktır. Maksadımız; yeryüzünü biraz daha güzelleştirmek, gönülleri fethetmektir” dedi.

Sadece Eyüpsultan’dan değil, ilçeye komşu bölgelerden İstanbul’un dört bir yanından Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu’na gelen öğrencilerden Beşire Emre, “Programa Eyüpsultan, Yeşilpınar Mahallesi’nden katılıyorum. Genç Akademi Şehir ve Medeniyet Okulu’na bilgi dağarcığımı genişleterek, mesleğime katkı sağlaması ve kişisel gelişimime olumlu etkisi olacağı düşüncesi ile katıldım. Burada verimli derslerle, faydalı bilgiler alarak kendimizi geliştiriyoruz. Eyüpsultan için güzel proje ve fikirler üreterek ilçemize katkı sağlıyoruz.” diye konuştu.

Nesibe Atakul isimli öğrenci ise, “Programa Esenler, Turgut Reis Mahallesi’nden katılıyorum. Mesleğim adına ufkumu genişletmek için Şehir ve Medeniyet Okulu’na katıldım. Program, disiplinlerarası diyaloğa imkan sağlıyor, yapılan seminerler ile birlikte çeşitli konular üzerine düşünmeyi ve bu konudaki bilgi dağarcığımızı geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca belediye ile gençleri buluşturması açısından da iyi bir amaca hizmet ediyor.” dedi.

Kursa katılanlardan Hacer Alyaz ise, " Programa Eyüpsultan, İslambey Mahallesi’nden katılıyorum. Mesleğimi icra ederken bir yandan düşünme serüveninin devamı, bilgi, düşünce ve deneyimlerin paylaşıldığı ortamda aktif olarak yer almak ve mesleki gelişimime katkı sağlamak için programa katıldım. Eyüpsultan Belediyesi’nin üniversite öğrencileri için yaptığı çalışmalar gayet güzel ve faydalı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA