Antalya'ya 'Belarus Dostluk Ormanı' Yapıldı

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Ormancılık Haftası nedeniyle 3 bin 500 çam fıstığı fidanı dikildi.

Aksu ilçesinin Kumköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda düzenlenen törende konuşan Vali Karaloğlu, yeşilin, ağacın, inanç, kültür ve medeniyet bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, bunun çocuklara, gençlere, vatandaşlara anlatılması ve bunun farkındalığının ortaya koyulması gerektiğini söyledi.

Dünya ormancılık haftasında bunun için bir fırsat olduğunu belirten Karaloğlu, "Fidan dikilecek alanın 2016 yılında yanarak ormanı yok olmuş bir bölge. Türkiye'de son dönemde türemiş bazı çevreciler her orman yangınından sonra müthiş bir dedikodu yaparlar, 'ormanı yine yaktılar burayı bilmem kimlere peşkeş çekecekler' diye konuşurlar ama böyle bir şey yok." dedi.

Bu alanın Antalya'nın çok kıymetli yerlerinden biri olduğunu ifade eden Karaloğlu, turizm bölgesinin kıyısında denize yakın bir alanda olduklarını, bu bölgenin ağaçlandırılacağını ve alana "Türkiye-Belarus Ülkeler Arası Dostluk"un simgesi olacağına dikkat çekti.

Antalya'nın yüzde 54'ünün ormanlık alan olduğunu ifade eden Karaloğlu, Antalya'nın sıcak bir bölgede olduğunu, her zaman orman yangınının meydana gelebileceğini, bu nedenle vatandaşların orman yangını konusunda bilinçli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici de, Antalya'da 1 milyon 146 bin hektar ormanlık alan sahip olduğunu ve 2008 yılında başlattılan seferberlikten sonra tüm alanlarda ormancılık faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra orman konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra bölgeye fidanlar dikildi.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA