Çanakkale Şehitleri Anıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hastane konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, tıpkı 453'teki İstanbul'un fethinde olduğu gibi bir devri kapatıp yeni bir devir açacak büyüklükte olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı'nın, bugün hala Avrupa'daki okulların ders kitaplarında yer almasının, zaferin önemini gösterdiğini belirten Ceylan, "Çanakkale'de ülkemizin dört bir yanından şehit verdik. Hatta Suriye'den, bugünkü Afrin bölgesinden de şehitlerin varlığını biliyoruz. Dolayısıyla bugün neden Afrin'de olduğumuz ortaya çıkıyor. 'Afrin'de ne işiniz var?' diyenlere söylüyorum, Siz önce Afganistan'da, Irak'ta ne işinizin olduğunu açıklayın." dedi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül de Çanakkale Zaferi'nin arkasında Allah'ın manevi gücünün olduğunu, bunun asla unutulmaması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Kahraman askerin yaklaşık 100 yıl sonra Afrin'de benzer bir mücadele içinde olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Bizden 100 yıl sonraki nesil de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutanlığında Çanakkale'ye benzer, Allah'ın yardımının hep yanımızda olduğu Afrin'i de anlatacaklar. Yüzyıllarca unutulmayacak bir başarıyla zafere şahitlik ediyoruz Allah'a hamd olsun. Çanakkale'de olduğu gibi Afrin'de de yeni düvelle savaşan mücahit bir ordumuz var. Amerika ile savaşan ve Amerika'yı alt eden bir ülkenin ferdi olmaktan onur duyuyorum."

Programda daha sonra "Şehit Nedir Çocuk?" konulu sinevizyon gösterisi sunuldu ve Başhekim Yardımcısı Erdal Konuk tarafından "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiir okundu ve şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA