Batman'da Kütüphane Haftası Kutlandı

Vali Deniz: 'Meslek liselerimiz için 15 ZKütüphanesi siparişi verdik. Bunun sayısını artıracağız. 100 bin kitap dağıttık, 100 bin de sipariş veriyoruz'

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Meslek liselerimiz için 15 Z-Kütüphanesi siparişi verdik. Bunun sayısını artıracağız. 100 bin kitap dağıttık. 100 bin de sipariş veriyoruz." dedi.

Kütüphane Haftası, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Vali Deniz, etkinlikte yaptığı konuşmada, kitabı, insanı insan yapan en önemli şey olduğunu söyledi.

Kitap olmadan, okuma olmadan, düşüncenin zenginliğinin mümkün olmadığını kaydeden Deniz, İslam medeniyetinin tarihte iyi bir yere varmışsa bunu kitaplar sayesinde yaptığını belirtti.

Deniz, "Sadece at üstünde kılıçla ülkeleri fethetmemişiz. Onun arkasında aslında kitap var. Kitaba ve ilme verdiğimiz değer sayesinde Fatih, İstanbul'u fethetmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hızla kabuk değiştiren, hızlı bir şekide yol alan bir ülke olduğuna işaret eden Deniz, şöyle konuştu:

"Bu gelişmeyle beraber ciddi sıkıntılar da yaşamaktadır. Bu sıkıntıları da atlatmanın tek yolu eğitimdir. Batman her yerde okuyor kampanyamızda, özellikle çocuklarımız kitap okuma alışkanlığını kazansın diye çok çabalıyoruz. Batman güzel ve hareketli bir şehir. Eğitimde hızla mesafe alabilecek bir şehir. Batman okumada ileriye gidiyor, yeterli mi, değil. Karnemiz gelişmiş ülkelere göre zayıf. Bu bize yakışmıyor. Bu yıl kütüphane ve kitap yılı ilan ediyoruz. Meslek liselerimiz için 15 z-kütüphane siparişi verdik. Bunun sayısını artıracağız. 100 bin kitap dağıttık, 100 bin de sipariş veriyoruz, 200 bine çıkaracağız. Bunun yanında belediyemiz halk eğitimi merkezlerini 'Bilge Evleri'ne çevirdik. Sizler okudukça bizler size bu imkanı sunacağız."

Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar da "Kütüphaneler halkın her ortamdaki bilgiye engelsiz bir şekilde erişimini sağlayan kültürel ve toplumsal kurumlardır." dedi.

Programda daha sonra en çok kitap okuyanlara ödül verildi, kütüphaneye yeni gelen kitaplardan oluşan sergi açıldı.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy'un yanı sıra il protokolü ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

Kaynak: AA