Muğla'da '2. Karia Tekno Müzik Festivali'

Muğla'nın Dalaman ilçesi Sarsala Koyu'nda, belediye ve Karia Yolu Derneği işbirliğinde düzenlenen "2'nci Karia Tekno Müzik Festivali" başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, gündüz denizin ve güneşin tadını çıkarırken, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Festivale katılan yaklaşık 500 kişi çadırlarda konakladı.

Karia Yolu Derneği Başkanı Turan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali Dalaman Belediyesi ve Karia Yolu Derneği işbirliğiyle organize ettiklerini söyledi.

Amaçlarının turizm sezonunu uzatmak olduğunu belirten Bulut, "Festivale İzmir'den katılan Nergiz Akalın yönetimindeki yürüyüş kulübü üyeleriyle, Lissai ve Arymaxa antik kentlerine doğa yürüyüşü yaptık. Şu anda 150 çadırda 350 katılımcı var. Gelmeye devam ediyorlar. Turizm, deniz, kum, güneş üçgeninden çıkmıştır. 12 aya yaymak için mücadele etmek gerekiyor ve biz de bunu yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Festivale İzmir'den katılan Zafer İzci de İzmir'den Dalaman Sarsala Koyu'na yürüyerek geldiğini dile getirdi.

İzci, festivalin eğlence havasında geçtiğini belirterek, "Sarsala Koyu efsane, Türkiye harika. Herkesi Türkiye'ye bekliyoruz." diye konuştu.

Muğla'dan katılan Çağın Oğan ise Sarsala Koyu'nda muhteşem bir ortam olduğunu ve herkesin Sarsala'yı görmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA