Samsun'dan Kısa Kısa

Kavak'ta, "1915'ten 15 Temmuz'a İstiklal ve İstikbal Mücadelemiz" konferansı düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Bayram, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansta, birlik ve beraberliğin bulunmadığı, neme lazımcılığın yaşandığı bir toplumun yıkılmaya mahkum olduğunu söyledi.

Diğer ülkelerin "Ne yapsak da Türkiye'yi zor duruma düşürsek" düşüncesinde olduklarını anlatan Bayram, "15 Temmuz gecesi yaşadık. Çok üzücüydü. Özellikle Amerika, ordumuzdaki hainleri seçti. O hainleri çeşitli vaatlerle kandırarak kışkırttılar ama vatansever halkımız, gençlerimiz birlik beraberlik örneği sergiledi. Birliktelikleri ile adeta destan yazdılar." diye konuştu.

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisine değinen Bayram, "Mehmet Akif vatan sevdalısı idi. Yarışmada İstiklal Marşı kabul edilince kendisine 500 lira ödül verildi ama o ödülü bağışladı. Milletvekilliği aylığını da almadı. Hep vatanını düşündü. Sokakta ölen oğlu Emin, kimsesizler mezarlığına kaldırıldı. Mehmet Akif Ersoy'u hiçbir zaman için aklımızdan çıkarmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Ladik Belediyesi İstişare ve Değerlendirme toplantısı

Ladik Belediyesi tarafından düzenlenen "yerel buluşmalar" kapsamında Belediye Başkanı Selim Özbalcı, eğitimcilerle istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sansı, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Belediye olarak eğitim öğretimin geliştirilmesi için gereken desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini belirten Özbalcı, "Ladik'in yaşanabilir bir kent haline getirilmesinde tüm imkanlarını zorlamak suretiyle çalışmalar yürüttük. Gelecek nesillere iyi bir Ladik bırakmak adına hizmet yapıyoruz. Ayrıca okullar için elimizden gelen çalışmaları da yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA