Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Belediyesi tarafından yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının devam ettiğini bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, yaptığı açıklamada, ilçede yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının devam ettiğini, çalışmaların havaların ısınmasıyla hızlandığını belirtti.

Safranbolu'ya hizmetin en iyisini ve en kalitelisini yapmak istediklerini ifade eden Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Fen işleri müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarda ilçe genelinde gerekli olan yerlerde kaldırım tadilatları ve yenileme, parke taşı döşeme, Arnavut kaldırımı, bordür döşeme gibi çalışmalar devam ederken, ihtiyaç duyulan alanlarda da asfalt serme çalışmalarını yürütmekteler. Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışıyla mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz."

- Halk toplantısı düzenlendi

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, vatandaşlarla halk toplantısında bir araya geldi.

Ürkmezer, toplantıda yaptığı konuşmada, her hafta daha fazla vatandaşın toplantıya katıldığını belirtti.

Vatandaşların tamamının talep, dilek ve şikayetlerini dinlediklerini aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Her bir vatandaşımıza bu toplantılarımız koşulsuz açıktır. Hiçbir randevuya gerek duymadan bütün vatandaşlarımıza katılabilirler. Başlatmış olduğumuz bu proje halkımızla bizi daha da yakınlaştırdı. Bizler Safranbolu'ya en güzel hizmeti verebilmek için vatandaşımızla daima irtibat ve istişare içerisinde olacağız, birlikten kuvvet doğar mantığı ile birbirimize destek olarak kentimizde güzel işler ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Ayrıca vatandaşımızın sorunu olsun olmasın her vatandaşımızı çayımızı içmeye bekliyoruz.."

- Devlet hastanesine EKO cihazı alındı

Safranbolu Devlet Hastanesi kardiyoloji polikliniğine elektrokardiyografi (EKO) kardiyografi cihazı alındığı bildirildi.

Karabük Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, EKO cihazının kurulumunun tamamlanarak hastaların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Kalp yetmezliği, hipertansiyon, üfürüm tanısı, koroner arter hastalığı tanısı, doğuştan olan kalp deliği tanısı, kalp büyümesi tanısı ve tedavilerinin takibinde kullanılacak olan yeni cihazla bu yöndeki şikayeti olan hastaların sevk edilmeden ilçede teşhisinin sağlanabileceğini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce de mamografi cihazının kazandırıldığı hastanemizde, bir ihtiyacımızı daha gidermenin, halkımıza yeni bir hizmet sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Her geçen gün daha da güçlenen doktor kadromuz ve yeni alınan cihazlarla, teknik anlamda tamamlanan polikliniklerimizle daha önce sevk etmek zorunda kaldığımız hastalarımızın büyük bir bölümünün tanı ve tedavisini artık hastanemizde yapabiliyoruz."

Kaynak: AA