Antalya'da 'Kuşaklararası Buluşma' Etkinliği

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi işbirliğiyle "Kuşaklararası Buluşma Etkinliği" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesinde düzenlenen etkinliğe, Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Gök, fakülte öğretim elemanları, hemşirelik bölümü öğrencileri ve Evde Sağlık Birimi ekibi katıldı.

Program kapsamında 50 yaş ve üstü 59 kişinin kan basıncı ve kan şekeri ölçümleri yapıldı. Katılımcılardan 19 kişide kan basıncı yüksekliği, 20 kişide tokluk kan şekeri yüksekliği, 2 kişide kan şekeri düşüklüğü tespit edildi.

Kan basıncı değeri çok yüksek olan 2 kişi ve kan şekeri değeri çok yüksek olan bir kişi Kumluca Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi Hekimi Dr. Erhan Ertürk tarafından hastaneye gönderildi.

Dekan Prof. Dr. Öncel, Türkiye'de giderek artan yaşlı popülasyonunda hipertansiyon ve diyabetin erken tanısının önemli olduğunu ve 40 yaşından sonra risklerin artmaya başladığını dile getirdi.

Kaynak: AA