Osmaniye'de Yaşar Kemal'i Anma Haftası Etkinlikleri

Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi Derneği tarafından Yaşar Kemal’i Anma Haftası kapsamında program düzenleneceği bildirildi.

Osmaniye'de Yaşar Kemal'i Anma Haftası Etkinlikleri
Anadolu Halk Bilimleri Kültür Akademisi Derneği Başkanı İbrahim Çenet yaptığı açıklamada “Osmaniyeli hemşerimiz ünlü Yazar Yaşar Kemal aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu. Edebiyatımızın büyük ustası Yaşar Kemal’i ölümünün üçüncü yılında özlemle anıyoruz. Eserlerindeki kendine özgü şiirsel anlatımı, insan ve doğa betimlemeleriyle Türk Edebiyatının Homeros’u olarak nitelendirilen Yaşar Kemal’in, romanları, şiirleri, öyküleri ve bir çok eserleri mevcuttur. Biz de onu ölümünün 3. yıldönümünde yad edeceğiz” dedi.

Programın iki aşamadan oluşacağını belirten Çenet, "Birinci aşaması Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite Köyü’ndeki Yaşar kemal Parkı’nda 4 Mart Pazar günü saat 11.00’da düzenlenecek. Bu programa katılmak isteyenler için Cumhuriyet Meydanı’ndan saat 10.30’da araç kaldırılacaktır. İkinci program ise derneğimizin genel merkezinin bulunduğu Çardak Köyü’nde düzenlenecektir. Saat 13.00’da başlayacak programda, halkın yönetip konuşacağı Yaşar Kemal konulu Halk Paneli düzenlenecektir. Ayrıca katılımcılara yemek ikramı yapılacaktır. Etkinliklerimize tüm Osmaniyeliler davetlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA