DÜ-BUTİK Mağazası Açıldı

Hayata geçirdiği yatırımlarla öğrencilerinin birçok gereksinimini karşılayan Düzce Üniversitesi, DÜ-BUTİK mağazasının açılışını gerçekleştirerek sosyal anlamda da değer üretmeye devam ediyor.

DÜ-BUTİK Mağazası Açıldı
Türk Kızılayı işbirliğiyle öğrenciler için hizmete sunulan DÜ-BUTİK mağazasının açılış töreni Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, davetli konuklar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta, Türk Kızılayı olarak Düzce Üniversitesi’nde 29. butiğin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek emek veren herkese teşekkürlerini iletti. Türk Kızılayı’nın iyilik meleği diye anıldığını ifade eden Maksut Balta, her yerde ve her koşulda ihtiyaç sahibi insanlara yardım ettiklerine dikkat çekerek Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesi’nden 5 öğrenciye burs vereceklerini de müjdeleyen Maksut Balta, sözü Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç’a bıraktı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, milletimizin kendi kurumu olan Türk Kızılayı’nın 150 yıldır önemli insani çalışmalara imza attığının altını çizdi. Yalnız şubeler vasıtasıyla değil, yüzbinlerce gönüllü insanın katkılarıyla ve insanlık adına bu hizmetleri sürdürdüklerine işaret eden İsmail Hakkı Turunç, 9 ülkede delegasyonlarının olduğunu söyleyerek dil, din ve ırk ayrımı yapmadan insanların sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

“Her 8 dakikada bir çocuğun susuzluktan öldüğü bir dünyada yaşıyoruz. Başka coğrafyalardaki insanlara kayıtsız kalamayız” diyen Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili, bu fiziki mekanı öğrencilere sunduğu ve diğer kurumlara örnek olduğu için Düzce Üniversitesi Yönetimine teşekkür ederek Düzce Üniversitesi öğrencilerinin bunu yardım olarak değil hediye olarak görmelerini temenni etti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yaptığı konuşmada Kızılay’ın hayata farklı bir dokunuş getirdiğini belirterek “40 metrekarelik bir alan ama çok büyük bir dokunuş. Bu bir gönüldaşlık ve aynı zamanda kadirşinaslık. Bizimle hediyelerini paylaşmaya ve öğrencilerimize aktarmaya fırsat tanıdıkları için de firma temsilcilerine teşekkür ediyorum. Belli kurallar çerçevesinde öğrencilerimizin bu olanaklardan faydalanmasına destek oluyoruz. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında, “DÜ-BUTİK” mağazasına vermiş oldukları büyük ve anlamlı katkılarından dolayı Türk Kızılayı Genel Merkezi adına Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılayı İstanbul Beşiktaş Şubesi Başkanı Maksut Balta ile Yönetim Kurulu Üyeleri Pakize Demir, Hamit Tahan, Sedat Sakman, Sıddık Doğan ve Kerem Yıldırım’a hediyeleri ve plaketleri takdim edildi.

Türk Kızılayı’na yapmış oldukları katkılar ve Düzce Üniversitesi’ne sağladıkları önemli destekler için de Realkom Tekstil, Altınbaş Ayakkabıcılık ve Flo Mağazacılık firmalarını temsilen Metehan Öztoprak, Mehmet Doğan ve Tuncay Şahin ile Ertan Tan’a plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Plaket ve hediye takdiminin ardından protokol üyeleri eşliğinde Düzce Üniversitesi “DÜ-BUTİK” mağazasının açılışı gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nin hizmete sunduğu DÜ-BUTİK, farklı ve zengin ürün çeşitliliği ile öğrencilerin giyim taleplerini ücretsiz olarak karşılayarak yardımlaşma, paylaşma ve gönüllülük duygusunun pekişmesine de büyük katkı sağlayacak.
Kaynak: İHA