Başkan Genç Bölge İllerinin Dernek Temsilcileri İle Buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ’Yerel Buluşmalar’ toplantılarına devam ediyor. Toplantıya, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzurum ve Giresun illerinin kültür ve yardımlaşma dernekleri temsilcileri katıldı.

Başkan Genç Bölge İllerinin Dernek Temsilcileri İle Buluştu
Dernek temsilcilerine hitap eden Başkan Genç, konuşmasına Suriye’nin Afrin ilçesinde yürütülen ’Zeytin Dalı’ harekatında şehit düşen 8 askere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

“Komşu illerimizden gelenleri içimizden biri olarak kabul ediyoruz” diyen Başkan Genç, "Tabi ki eksiğimiz olacaktır, her zaman da olacaktır. Ama bizim samimiyetimizden asla kuşkunuz olmasın. Biz cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, bakanlarımızla milletvekillerimizle iyi bir koordinasyonla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda sivil toplum örgütlerimizle istişare ediyoruz, sizden istifade etmek istiyoruz. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Yarın başka bir arkadaş gelecek. Bu devran dönecek. Hepimizin ortak derdi, bu şehri daha yaşanabilir, daha güzel hale getirmek. Bunun için de sizlerle istişare ediyoruz. Trabzon’da bu Gümüşhaneli, Bayburtlu, Erzurumlu, Giresunlu gibi bir tasnif yapmadık. Ama bu şehirlerden gelen birçok hemşerimiz var. Biz bu kesimleri içimizden biri olarak kabul ediyoruz. Bu yüzden böyle bir şablon içine girmek istemiyoruz. Ama o yörelerimizin sorunlarını dertlerini, kimliklerini sorunlarını yakından tanımak istiyoruz. Özellikle yaptığımız toplantılarda yer sorunundan bahsedildi" şeklinde konuştu.

Komşu il dernekleri için Pazarkapı’da inşa edilen belediye kompleksi içinde müşterek bir salon yapılacağını ifade eden Başkan Genç, "Trabzon’da bin 200 tane derneğimiz var. Bunların umumiyetle yer talebi oldu. Hepsini karşılamamız tabi mümkün değil. Zağnos Vadisi’ne ayrı bir belediye binası yapıyoruz. Biz burada şöyle bir karar aldık. Benim bütün derneklerin talebini yerine imkanım yok. Ama bizim öncelik vermemiz gereken iki önemli kesim var. İlki şehit aileleri, ikincisi engelli derneklerimizdir. Yeni yaptığımız yapıda bu iki kesime arı bir yer ayıracağız. Komşu il derneklerimiz içinde müşterek bir salon projemizde düşündük. Bunu da hayata geçireceğiz. Özellikle merkezde olmamızı hasebiyle bütün derneklerimizle istişareye açık olduğumuzu söylemek isterim. Akıl akıldan üstündür anlayışı doğrultusunda sizlerin de fikirlerini alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle katılımcı yönetim anlayışı göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Her bir derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum ve yaptıkları başarılı çalışmaları da yakından biliyorum. Ve her türlü çalışmalarında da yanlarımızla olacağımızı ifade etmek istiyorum" sözlerine yer verdi.

Konuşmasında bölgenin bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise "Her dönem geniş katılımlı toplantılar yapıyoruz. Biz Artvinli olsun, Gümüşhaneli olsun iç içe yaşayan insanlarız. Ortahisar, 26 ilden daha büyük ilçemiz. O nedenle bütün derneklerle ortak çalışmalar yapılmalı. DOKA gibi bölgeye yönelik çalışmalar yapmalıyız. Daha önceden Ordu-Giresun havalimanı açtık. Bu bölgeyi bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Tabi sizin en büyük eksikliğiniz mekan eksikliği. Bu şehrimizin en büyük problemlerinden bir tanesi. Dernek sayısı çok fazla. Ama bizim üzerimize ne düşerse bu konuda her şeyi yapmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA