Afrin Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Denizlili Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Afrin Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Zeytin Dalı Harekatı’nda PKK/PYD/YPG ve DEAŞ bölücü terör örgütleriyle girdikleri çatışma sonucu 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Mehmet Dinek için memleketi Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Çalıköy’de cenaze töreni düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli milletvekilleri, Büyükşehehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri erkan, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Dinek’in naaşı, uzun bir araç konvoyu ile defnedileceği Çalıköy Mahallesi’ne getirildi.

Tören Çalıköy İlkokulu bahçesinde yapıldı. Tören alanına beraberindeki milletvekilleri ile gelen Bakan Soylu, şehit babası Kenan Dinek (50), anne Sezgül Dinek ile aile üyelerini teselli etti. Şehidin annesi ve aile fertleri, al bayraklı tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin annesi oğlunun fotoğrafını öperek “Mehmedim sen bu kadar güzel miydin?” diye feryat etti. Nişanlısı ise şehidi onun askeri kamuflaj parkasını giyerek uğurladı. Şehidin kız kardeşi Nimet Dinek de ağabeyi için gözyaşı döktü.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazını Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırırken, Bakan Soylu ve Orgeneral Çetiner şehit babası Dinek ile birlikte saf tuttu. Şehit babasının cenaze töreni boyunca metanetini koruduğu gözlendi. Cenaze namazı öncesi küçük çocuklar şehit ağabeylerinin tabutunun üzerine çelenklerden düşen çiçekleri koydular. Çocukların bu davranışı törene katılanları duygulandırdı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınarak defnedilmek üzere Çalıköy Mahallesi Asri Mezarlığı’na götürüldü. Bakan Soylu ve beraberindeki protokol üyeleri şehit ailesi ile birlikte salavatlar çekerek aracın arkasından mezarlığa kadar yürüdüler. 5 aylık nişanlı olduğu öğrenilen Dinek, kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Kaynak: İHA