TÜ'de Türkmenistan Ve Bulgaristan Tanıtıldı

Trakya Üniversitesinde "ülke tanıtımları" etkinliği kapsamında Türkmenistan ve Bulgaristan ülke tanıtım günleri düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile Trakya Üniversitesi ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Merkez Kütüphanesinde ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerle Türkmenistan ve Bulgaristan tanıtıldı.

Saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı ile iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan etkinliklerde ülke tanıtım videoları gösterildi ve Türmen ve Bulgar öğrenciler ülkeleri hakkında bilgi verdi.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da tanıtım günlerinde yaptığı konuşmada, bu etkinliklerle farklı ülkelerle ilgili bilgi edindiklerini, kültürlerini, tarihini öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Derneğimiz, tamamen uluslararası öğrenciler için kurulmuş bir dernek. Ana amacımız uluslararası öğrencilerimize hem maddi hem manevi olarak destek olmak. 32 öğrenciye burs veriyoruz. Bu öğrenciler için önemli bir kazançtır. Bu bakımdan sizleri derneğimizin yaptığı faaliyetlere katılmak için etkinliklere davet ediyoruz. 27-28 Nisan’da Uluslararası Öğrenci Buluşmamızı gerçekleştireceğiz. Kırgız Çadırı kurulacak ve çadırlarda ok atma, Masar güreşi ve mangala sporu yapılacak. Bu sene Etnospor Konfederasyonu ile birlikte çalışacağımızı da belirtmek isterim."

Kaynak: AA