İzmir Büyükşehir Belediyesinin 'Borç Batağında Olduğu' İddiası

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan: 'Belediye israfı ve gereksiz tüketim giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Sabit harcamalarını karşılamak için arsa satar hale gelen Büyükşehir Belediyesi, görev zararlarını ve şirketlerinin açıklarını kapatmak için böyle bir yol izlemektedir'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin israfı ve gereksiz tüketim giderlerini karşılayamaz hale geldiğini savunarak "Sabit harcamalarını karşılamak için arsa satar hale gelen Büyükşehir Belediyesi, görev zararlarını ve şirketlerinin açıklarını kapatmak için böyle bir yol izlemektedir." ifadesini kullandı.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, 100'e yakın kamu malını satan ve 10 milyon liranın üzerinde gelir elde eden İzmir Büyükşehir Belediyesinin Tınaztepe Mahallesi'ndeki 44 arsasını daha satışa çıkardığını vurguladı.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bugüne kadar "Bir kuruşluk mal satmadık" sözleriyle övündüğüne işaret eden Doğan, şunları kaydetti:

"Yangından mal kaçırır gibi aceleyle gelen bu satışların ardındaki gerekçe nedir? Mal satmayıp arsa kamulaştırmakla övünen Büyükşehir Belediyesi bu satışları nasıl açıklayacaktır? Satılan arsa sayısı yüzü aştı, elde edilen gelir ise on milyon lirayı geçti. Alınan onca yüksek kredi notuna karşın, belediye mali darboğaza mı girdi, merak ediyoruz, bu neyin borcudur? Her fırsatta 'Borcumuz yok' diyerek övünen Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesini borç batağına mı sürüklemektedir? Ne aldınız da ne hizmet yaptınız da hangi proje için kredi çektiniz de şimdi arsa satıp para denkleştirmeye çalışıyorsunuz?"

Doğan, belediyenin maddi yapısında bir sıkıntı olduğunu, 44 ayrı taşınmazın satışından da yaklaşık 400 bin lira gelir elde edileceğini ifade ederek, "Arsa satıp hizmet üretmek nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Yoksa AAA notunu aldığınız uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına bu yıl ödenecek 330 bin liranın masraflarını çıkartmak adına mı arsa satışı yapılmaktadır?" ifadelerini kullandı.

Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'nun sattığı arsaların hesabını halka vermek zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA