İzmir'deki 'Askeri Casuslukta Kumpas' Davası

FETÖ mensuplarının İzmir'deki 'askeri casusluk' soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin davada 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ/PDY mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 36'sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmayı müştekiler Coşkun Başbuğ, Onur Süer ile Bilgin Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya da takip etti.

Tutuklu sanık eski başkomiser Yaser Özoğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, soruşturma aşamasında hukuka aykırı bir işlem yapmadığını savunarak iddianamedeki suçlamalara ilişkin beyanda bulundu.

Özoğlu'nun, bu aşamada, askeri casusluk soruşturmasındaki şüphelilerin arasındaki kişisel telefon görüşmeleri yazılı metinden okumasının ardından araya giren mahkeme başkanı, "Lafı çok uzatıyorsun, son savunman sırasında istediğin kadar süre alabilirsin. Ancak şu anda talep alıyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğundan diğer sanıkların da hakkına giriyorsun. Sözlerini artık toparla." uyarısı yaptı.

Müşteki ve tanıkların hakkında verdiği ifadeler uzun olduğundan, kendisinin de bunlara cevap verdiğini belirten Özoğlu, uzun süre beyan verince mahkeme başkanı bir kez daha ikaz etti.

Bunun üzerine idda makamı, Özoğlu'nun savunmasını yaptığı sırada "Saatlerdir konuşuyorsun, savunma hakkını kötüye kullanıyorsun. Evirip çevirip aynı şeyleri söylüyorsun. Sana talepler hakkında söz hakkı verildi ancak esasa ilişkin savunma yapar gibi sözü uzatıyorsun. Savunma hakkının kısıtlanması söz konusu değil. Sana esasa ilişkin savunma hakkı için söz vereceğiz. O zaman ister 45 dakika konuş, isterse 45 gün konuş." diye tepki gösterdi.

Özoğlu, söz alarak "Takdir mahkemenindir" deyince, mahkeme başkanının taleplerini iletmesi konusunda yeniden söz hakkı verdiği sanık, savunmasını sonlandırdığını söyledi.

Duruşmaya öğle arası verildi.
Kaynak: AA