Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Ovacuma ve Tayyip köylerinde açılan okuma-yazma kurslarını ziyaret etti.

Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenmenin yaşı olmadığını söyledi.

Eğitimin her yaşta alınabileceğini ifade eden Ürkmezer, "Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu kurslara istekli olarak katıldıklarını görüyoruz. Hatta bu kursun bitiminden sonra 2. kademe okuma-yazma kursu açılması konusunda talepleri oldu. Bizler de vatandaşlarımızın imkanlar dahilinde taleplerini karşılamaya hazırız." diye konuştu.

- Taşeron işçilerin kadroya geçmesi

Safranbolu Belediyesinde taşeron işçi statüsünde olan işçilerin kadroya geçmeleriyle ilgili sınavların başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 309 işçinin sınava girmeye hak kazandığı belirtildi.

Sınavların sözlü olarak yapıldığı aktarılan açıklamada, yasalar çerçevesinde sürecin işlediği kaydedildi.

- Köy muhtarlarından ziyaret

Safranbolu'nun çeşitli köylerinde görev yapan muhtarlar Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer'i ziyaret etti.

Ürkmezer, ziyarette yaptığı konuşmada, göreve başladığı günden bu yana Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çizdiği doğrultuda ilerlediklerini, devletin gönderdiği kaynakları etkin olarak kullandıklarını belirtti.

Safranbolu gibi güzel kentlerden birinde görev yapmanın sorumluluğunun bilincinde olduğunu aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Biz kentimizi köy ya da mahalle olarak ayrıştırmadan bir bütün olarak değerlendirip, hizmet veriyoruz. 2018'in yaz aylarından itibaren sadece belediye olarak değil, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdareyle birlikte daha aktif olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Ayrıca köyde yaşayan çocuklarımız için de yeni sosyal projeler geliştiriyoruz, onların da şehir hayatı yaşayan çocuklardan eksikleri olmasın istiyoruz."

- İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş'e ziyaret

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hasan Gümüş'ü ziyaret etti.

Ürkmezer, ziyarette, Gümüş'e görevinde başarılar diledi.

Okulların eğitim ve öğretimdeki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ürkmezer, "İlçemizin her yerleşim alanından gelen öğrencileri bir çatı altında toplayarak başarılı bir eğitim ortamı hazırlamak için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Yarınımızın teminatı çocuklarımızı başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere okul müdürleri ve öğretmenlerimizle geleceğe hazırlamak için her konuda hassasiyet gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA