Havza Eğitim-Bir-Sen İstişare Toplantısı

Havza Eğitim-Bir-Sen İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Şube binasında Havza Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Kurt'un başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında, eğitimin sorunları hakkında görüş alışverişi yapılarak çözüm önerileri hakkında öneriler tartışıldı.

Kurt, eğitimin esas yükünü çeken yönetici ve öğretmenlerin toplumda hak ettiği saygınlığı görmesi gerektiğini belirterek, "Bunun için de öncelikle Bakanlığın, performans değerlendirme gibi mesleği ve meslek çalışanlarının saygınlığını erozyona uğratacak olan uygulamalardan, meslek çalışanlarının her an dokunulabilir, hesap sorulabilir ama diğer paydaşların sorumsuz ve sınırsız bir hakka sahipmiş gibi hareket etmelerinin önüne geçilmesi gerekir." dedi.

Bu konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Kurt, "Genelde ve yerelde, eğitim mutfağının esas emektarları olan öğretmen ve yöneticilere sorulmadan, onların görüşleri alınmadan yapılacak hiçbir çalışmanın başarıya ulaşma şansı yoktur. İlçemizdeki yıkılmasına karar verilen okulların yerine ivedilikle yenilerinin yapılması, öğrenci ve öğretmenlerin daha rahat ortamlarda öğrenim hayatına devam etmesi gerekmekte." diye konuştu.

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın destekçisi olduklarını söyleyen Kurt, şunları dile getirdi:

"Ordumuzun ve milletimizin yanındayız. Bu süreçte, dışarıda ve içeride meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı uyanık ve hazır olmak durumundayız. Allah güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Toplantıya, Havza Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, sendikanın iş yeri temsilcileri ile okul ve eğitim kurumlarının müdürleri katıldı.

Kaynak: AA