Denizli 2. Kitap Fuarı'na Doğru

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri kitap fuarının bu yıl 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yapılacağını bildirdi.

Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek kitap fuarı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarının tanıtımını yaptı.

İçinde Denizli olan, Denizli'nin birçok değerini anlatan eserleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak 2006 yılından bu yana 144 eser yayımladıklarını belirten Zolan, şunları kaydetti:

"Bu 144 eserin hepsi Denizlimizdeki yaşanmışlıkları, değerleri, tarihini, hülasa Denizli'yi anlatan, Denizlili birçok şair ve yazarımızın kaleminden, yüreğinden çıkan güzellikleri yayın haline getirdik. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak yayımlanan eserler aynı zamanda birer arşiv çalışması niteliğinde. Bu 144 eser yıllar sonra kaynak kitap haline gelecek. Denizli'yi araştırmak isteyen, öğrenmek isteyen, geleceğimiz, çocuklarımız, Denizli Büyükşehir Belediyemizin bu yayınlarına bakacak, geçmişine ve değerlerine sahip çıkmaya devam edecek."

Zolan, ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri ve büyük ilgi gören Denizli 2. Kitap Fuarı'nı bu yıl 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceklerini de aktararak, "Kültür yayınlarımızdan kitabı çıkan yazar ve şairlerimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi standında kitaplarını imzalayarak, okuyucularıyla buluşacak. Yaklaşık 150 civarında yayınevinin katılımını bekliyoruz. Geçen yıla göre daha güçlü bir kitap fuarı gerçekleşecek." dedi.

Zolan'ın konuşmasının ardından eser sahipleri, kitaplarını tanıttı.

Onur konuğu Denizlili araştırmacı yazar Mustafa Tatcı'nın olacağı Denizli 2. Kitap Fuarı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: AA