CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu Açıklaması

'İşsizliği düşük göstermek için yaptıkları makyaj artık tutmuyor. Gerçek işsizlik rakamları, yüzde 17'ye dayandı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "İşsizliği düşük göstermek için yaptıkları makyaj artık tutmuyor. Gerçek işsizlik rakamları, yüzde 17'ye dayandı." ifadesini kullandı.

Erdoğdu, yazılı açıklamasında, resmi rakamlara göre Türkiye'de işsiz sayısının 3 milyon 291 bin, resmi işsizlik oranının da yüzde 10,4 olduğunu hatırlattı.

Gerçek işsiz sayısına ulaşmak için iş bulma ümidi olmayanları, mevsimlik çalışanları ve iş aramayıp çalışmaya hazır olduğunu söyleyenleri de hesaba katmak gerektiğinin altını çizen Erdoğdu, bu rakamlar dikkate alındığında gerçek işsiz sayısının TÜİK verilerine göre 5 milyon 756 bin olduğunu iddia etti.

Erdoğdu, şunları kaydetti:

"AKP, Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü ileri sürüyor. Ancak istihdam rakamları, AKP'nin iddia ettiği büyüme rakamlarını tekzip ediyor. O kadar büyüdüysek iş nerede, işsiz sayısı neden bu kadar çok? Yıllık cari açığın yaklaşık 52 milyar dolar olduğu bir ülkede büyümenin dolayısıyla da istihdamın çok daha artmış olması gerekirdi. İşsizliği düşük göstermek için yaptıkları makyaj artık tutmuyor. Gerçek işsizlik rakamları yüzde 17'ye dayandı."
Kaynak: AA