Gölbaşı Belediyesinin Taşeron İşçileri Mülakata Girdi

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçmeleriyle ilgili mülakatlar yapılmaya başladı.

Gölbaşı Belediyesinin Taşeron İşçileri Mülakata Girdi
Mülakatlar hakkında bilgiler veren Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, “KHK kararname ile çıkarılan yasa gereğince belediye çalışanlarına da malumunuz olduğu üzere sürekli işçi kadrosu verildi.

Bunun çeşitli safhaları vardı, güvenlik soruşturması, EKAP sistemine girilmesi, sınav gibi aşamaları mevcuttu. Sınavı da biz iki güne ayırdık., sınav komisyonumuz benimle birlikte 5 kişiden oluşuyor” dedi.

Gölbaşı Belediyesinde görev yapan 121 taşeron işçinin kadro için başvuruda bulunduğunu söyleyen Başkan Özdemir, “Bunlardan 4 tanesi EKAP’ta şartları uymadığı için elendi, 3 kişi de sicil kayıtları nedeniyle elendi. 114 kişi sınava tabi tutacağımız sayıdır. Çalışma Bakanımız dün açıklama yaptı, henüz yazılı bir talimat gelmedi ancak, bakanımızın açıklamasına göre FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleriyle ilişkisi olmayan herkesin alınacağını söyledi.

Öyle olursa 3 arkadaşımız daha kadroya geçecek. Kadroya geçişten sonra çalışma veriminin daha da artması temennimdir. Eğer ne kadar Gölbaşı’na ve Gölbaşılı ya ne kadar hizmet edebilirsek o kadar mutlu olacağımızı düşünüyorum. Görevimizi layıkıyla ne kadar iyi yaparsak o kadar mutlu olacağımızı düşünüyorum. Çalışmadan günümüzü geçirirsek bu dürüst bir insanı mutsuz etmeli. Eğer kişi az çalışıp gölgede yatıp bundan da mutlu oluyorsa o kişinin de vicdanından da, inancından da hatta insanlığından da şüphe ederim. Tüm işçilerimize şimdiden sürekli işçi kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA