Vali Coşkun Kadın Kursiyerleri Ziyaret Etti

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Gül Kokulu Eller” ve "Gül Bahçesinde Yeşeren Umutlar" projeleri kapsamında eğitim gören kadın kursiyerleri ziyaret etti.



Coşkun, Değirmenocağı köyünde kurulan gül serasına yaptığı ziyarette, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam’dan proje hakkında bilgi aldı.

Sağlam, iki projede toplam 100 kadına eğitim verildiğini, uygulama alanı olarak da 500 metrekarelik gül serası kurulduğunu belirtti.

Bilgilendirme sonrası kadın kursiyerlerle sohbet eden Vali Coşkun, kadınların gül yetiştiriciliğinin tekniklerini öğrendiğini kaydetti.

Kadınların üretimin her alanında olmasının önemsendiğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

“Değirmenocağı ve çevre köylerimizden yaklaşık 100 kadınımız bu projeler kapsamında kurs alıyor ve gül yetiştiriciliğinin tekniklerini öğreniyor. Kursiyerlerimiz gül üretiminde ve pazarlamasında bilfiil işin içerisinde olacaklar ve kendi kazançlarını sağlayacaklar. Bu sayede kendi bütçelerine önemli bir katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Kadınlarımızın üretimin her alanında yer almaları gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de Projede yer alan kadınlarımızı tebrik ediyorum."

Coşkun, ziyaret sonunda seraya gül fidanı dikti.

Kaynak: AA