Şanlıurfa'nın 13 İlçesinde Beton Yol Yapılması Hedefleniyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içerisinde 13 ilçenin tümünde beton yol uygulamasını hayata geçirmeyi hedefliyor.

Şanlıurfa'nın 13 İlçesinde Beton Yol Yapılması Hedefleniyor
Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte kırsal bölgelerde beton yol uygulamasına başladı.

2018 yılı planlaması dahilinde tüm ilçe kırsallarında hasırlı beton yol uygulamasını başlatacak olan Büyükşehirde hedef uzun ömürlü yol ağlarını halkın hizmetine sunmak.

Bozova ilçe temasları çerçevesinde yol çalışmalarını inceleyerek bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının en kaliteli hizmeti gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Şanlıurfada yaşayan 1 milyon 942 bin vatandaşa ulaşmayı hedef edindiklerini sözlerine ekleyen Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı yol şube müdürlüğümüz ve ilçe şube müdürlüklerimizle birlikte bu yıl mevsim şartlarının uygun olmasını fırsat bilerek çalışmalarımıza erken başlıyoruz, erken başlamalıyız, çünkü kırsalda yapacağımız çok işimiz var. Büyükşehir, kalıcı olan 50 yıllık hasırlı beton yol uygulamasını 13 ilçenin tümüne yayma kararı aldı. Bozova ilçemizde Yaylak, Dutluk, Koçhisar ve Türkmenören grup yolu olarak 19 kilometrelik beton yol uygulaması gerçekleştiriyoruz. Beton yol pahalı ama uzun ömürlü olduğu için tercihimiz oluyor. Eğer biz yolu bitirerek kalıcı bir hizmeti ilke edinmişsek bunu yapmamız gerektiğini anlıyoruz. İnşallah her sezon çalışarak kırsal bölgelerimizde yol sorununu ortadan kaldıracağız. Beton yolun yanı sıra 2 ya da 3 hafta sonra yine hava sıcaklığına göre asfalt uygulamasını da başlatacağız. Tüm bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA