Minik Öğrencilerden Mehmetçik'e Destek

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Bahçedere köyündeki ilkokulun öğrencileri topladıkları harçlıklarını, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçik'e iletilmek üzere okul yöneticilerine teslim etti.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Bahçedere köyünde ilkokul öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçik'e iletilmek üzere topladıkları harçlıklarını okul yöneticilerine teslim etti.

Okulun 3. sınıf öğrencisi Muhammed Yunus Koyuncu tarafından başlatılan kampanyaya destek veren diğer öğrenciler, harçlıklarını biriktirmeye başladı.

Minik öğrenciler, topladıkları harçlıkları okul yöneticilerine teslim ederek, Afrin'de destan yazan Mehmetçik'e gönderilmesini istedi.

Okul müdürü Selim Eren de TSK ve Mehmetçik Vakfının hesabına yatırılmak üzere paraları, köy muhtarı Kasım Koyuncu'ya teslim etti.

Eren, yaptığı açıklamada, kampanyayı başlatan öğrenciyi tebrik ederek, "Kendisi küçük ama yüreği büyük öğrencimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bu davranışı bizi duygulandırdı. İnşallah milli bir gençlik yetişiyor." diye konuştu.

Muhtar Koyuncu da minik öğrencilerin bu davranışının büyük bir mana taşıdığını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'milli bir gençlik yetişiyor'. Allah askerimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize yardım etsin. Aldığım emaneti Mehmetçik Vakfımıza yatırıp dekontu teslim edeceğim." dedi.
Kaynak: AA