Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi Kadınlar Günü'nü Kutladı

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi, Kadınlar Günü’nü kutladı.

Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şubesi Kadınlar Günü'nü Kutladı
Elite World Van Hotel’de düzenlenen programa, AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necla Orbay, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Van Şube Başkanı Hamiyet Erez Koç, kadınların bir toplumun mayasını oluşturan önemli varlıklar olduğunu belirtti.

Kadınlar için ciddi çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Koç, “Tarihi, vatanı için can veren Nene Hatunlar, Mehmetçikleri doğuran Fatma analarla dolu bir millet olarak, kadını baş üstünde tutmalıyız. Ancak maalesef tarih yazan kadınlarımız, şiddete maruz kalıyor, evlatları gözü önünde öldürülüyor. Bu toplumsal bir sorun ve herkesin elini taşın altına koyması ile çözülebilecek bir sorun” dedi.

Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nde ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ hadisini hatırlatan Başkan Koç, “Kadının İslam’daki değeri; doğduğunda babasına cennetin kapısı açılır, evlendiğinde kocasının imanının yarısı tamamlanır. Anne olduğunda cennet ayaklarının altındadır. Bu anlamda kadının değerinin her zaman bilinmesini istiyor, hepinizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Koç tarafından kadınlara hediyeler dağıtılması ile devam eden program, ikramlarla sona erdi.
Kaynak: İHA