Ünlü Oyunculardan Geleceğin Oyuncularına Eğitim

Çekmeköy’de Belediyesi’nin düzenlediği Sinema Akademisi’ne konuk olan ünlü oyuncular, Ayfer Dündar, Fatoş Kabasakal, Öznur Serçeler ve Duygu Yürükçe, sinema ve kadın konusu konuştu. Katılımcılarla deneyimlerini paylaşan oyuncular, oyuncu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Ünlü Oyunculardan Geleceğin Oyuncularına Eğitim
Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Sinema Akademisi’nin 4’üncü haftasında "Türkiye’de Sinema ve Kadın" konusu konuşuldu. Türk Sinemasında kadının yerinin konuşulduğu Sinema Akademisi’ne ünlü oyuncular Ayfer Dündar, Fatoş Kabasakal, Öznur Serçeler, ve Duygu Yürükçe konuk oldu. Ünlü isimler, öğrencilerle sinema deneyimlerini paylaşırken , Türkiye’de kadın oyuncu olmanın avantaj ve dezavantajlarını anlattı.

Oyunculuğa Tiyatro ile başladığını belirten Duygu Yürükçe, “2006 yılında okumaya başladım. 2011 yılında mezun olduktan sonra Devlet tiyatrosu seçmelerine katıldım. Çok güzel bir rol denk geldi. Çok iyi sanatçılarla oynadım. Müthiş heyecan vericiydi benim için. Altı yedi yıl tiyatroda devam ettim. Çok güzel rollerde çok iyi yönetmenlerle çalışarak. Daha sonra televizyona geçiş yaptım bir dizi ile. Fatoş ile de o dizide tanıştık biz" dedi.

Oyunculuk için çok çaba harcadığını belirten Fatoş Kabasakal, "Ben alaylıyım, tabii ki bir çok eğitim aldım. Kafaya takmıştım oyuncu olmayı ama nasıl olacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sonra bir görüşme oldu. Bir aşk hikayesiydi. Bana ’at binebiliyor musun’ dediler. Ben de ’acayip at binerim’ dedim. ’Yüzebiliyor musun’ diye sordular, ben de yine ’acayip yüzerim’ dedim. Ben oraya gidip bir şey yapamayınca şok oldular. Ama ben çok istiyorum oyuncu olmayı dedim. Öyle başladım. Buralara geldim. Siz de pes etmeyin" diye konuştu.

15- 81 yaş aralığında öğrencisi bulunan Çekmeköy Belediyesi Sinema Akademisi’nde oyunculuk yönetmenlik, senaryo, yapım ve teknik bölümler alanında eğitimler veriliyor.
Kaynak: İHA