Suriyeli STK'lardan Doğu Guta'ya Yardım Çağrısı

Sema Tıbbi ve İnsanı Yardım Derneği Başkanı Mugrabiye: 'Doğu Guta'yı kuşatan Suriye rejimi, Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen yardımların bölgeye ulaşmasını engelliyor'.

Suriye Sivil Toplum Bağları Birliği, Beşşar Esed rejimi kuşatması altında bulunan Doğu Guta'ya insani yardım çağrısı yaptı.

Sema Tıbbi ve İnsanı Yardım Derneği Başkanı Muhammed Hasan Mugrabiye, birlik adına dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Doğu Guta'daki insani kriz hakkında bilgi vererek, bölgeye acil yardım ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Bölgenin yaklaşık 4 yıldır kuşatma altında bulunduğunu anımsatan Mugrabiye, şunları kaydetti:

"Suriye rejimi, Rusya Hava Kuvvetlerinin desteğiyle insanları hedef alıyor. Doğu Guta'yı kuşatan Suriye rejimi, Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen yardımların bölgeye ulaşmasını engelliyor. 3 günde 20 sağlık tesisi ve 11 ambulans hedef alınmıştır. Bölgede, yasaklanmış olan kimyasal silahlar kullanılıyor. İnsanlar açlık ve rastgele devam eden saldırılarda katlediliyor. Bölgeye geçen yıldan bu yana sadece 9 tırlık yardım konvoy girdi. Bu da 393 bin kişilik nüfusun sadece 7 bin 200'üne yetti. Gerilimi düşürme sürecinde bile insani yardımlara erişimde yükselme olmadı. Bölgede devam eden katliamı durdurmak için ön yargısız olarak müdahale etmek gerekli. Doğu Guta'ya ve diğer kuşatma altındaki bölgelere tam bir yardım sağlamak için Esed rejimi ile müzakere yapılmalı."
Kaynak: AA