KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Akademik Düşünce, Etik ve Medeniyet Topluluğu Kulübü (ADEM) üyeleri tarafından üniversitede "İnancın Zaferi Çanakkale" konulu konferans düzenlendi.

KBÜ İlahiyat Fakültesi'ndeki konferansta konuşan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında görevli tarihçi Sıdıka Eser, Gelibolu Yarımadası'ndaki efsanevi direnişin, dev bir uyanışın ve ulusal egemenlik kavramının doğuşu olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Gelibolu'da savaşan neferlerin, ulusa dayatılan sömürgeci anlayışa yürek yüreğe karşı koyduğunu ifade eden Eser, "Döneminin en gelişmiş silah ve araçlarının kullanılmasının yanında çoğu kez savaşanlar birbirlerinin boğazlarına sarılarak vuruşmuşlardır. Bugün ziyaret edilen birçok noktadaki mezarlar sembolik şehitlikler, sadece şehitlerimizin isimlerinin bulunduğu yerler. Son dönemde 'Gerçek Şüheda Kabristanı' dediğimiz şehitlerimizin gerçekte yattığı yerlerin tespiti ve düzenleme çalışmaları başladı." diye konuştu.

- E-sertifika programları

Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KBUZEM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Tahir Güneşer, KBÜ Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ortak e-sertifika programları yaptıklarını belirtti.

Güneşer, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel sektörde ve devlet sektöründe belirli alanlarda ciddi yetişmiş eleman ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ara eleman statüsünde yetişmiş eleman ihtiyacının da hat safhada olduğunu aktaran Güneşer, şöyle devam etti:

"Bunun dışında herhangi bir yerde çalışan personel dahi yeni bilgilere sürekli olarak ihtiyaç duyuyor. Fakat bu ihtiyaçlara karşılık günlük meşguliyetler ve hızlı yaşam şartları veya mesaisinden dolayı fırsat bularak bir eğitim kurumuna giderek ders alması çok zor görünüyor."

Kaynak: AA