Sağlık Bakanlığı'ndan 'vampir' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, “Vampirler Neden Uzun Yaşar?” başlıklı konferansla açılacak olan XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi'ni desteklediği yönündeki iddiaları yalanladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'vampir' açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan 'vampir' açıklaması
Bazı internet sitelerinde Sağlık Bakanlığı'nın XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi'ni desteklediği iddia edilmiş kongrenin “Vampirler Neden Uzun Yaşar?” başlıklı konferansla açılacağına dikkat çekilmişti.
 
Habere Sağlık Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Kongreye destek verilmediğinin belirtildiği açıklamada 'Derneğin internet sayfasında Sayın Bakanımız Ahmet Demircan, Sayın Müsteşarımız Eyüp Gümüş ve yetkililerimizin ismi ile Bakanlık logomuz izinsiz olarak kullanılmıştır.' ifadesini kullanıldı.

Öte yandan “Vampirler Neden Uzun Yaşar?” isimli konferansın konuşmacısı olarak belirtilen Ercüment Ovalı, teyit.org'a yaptığı açıklamada başlığın espri amacıyla seçildiğini ancak esprinin anlaşılmadığını belirtti.
 
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise şöyle:


Medyada, “Tıp kongresi, ‘Vampirler Neden Uzun Yaşar' başlıklı konferansla açılacak” başlığıyla yer alan haberlerde, Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneğinin düzenlediği, XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresinin Bakanlığımızca desteklendiği iddialarına yer verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı söz konusu Kongrenin hiçbir aşamasında yer almayıp destek vermemiştir.

Derneğin internet sayfasında Sayın Bakanımız Ahmet Demircan, Sayın Müsteşarımız Eyüp Gümüş ve yetkililerimizin ismi ile Bakanlık logomuz izinsiz olarak kullanılmıştır.

Bu konuda Hukuk Müşavirliğimiz aracılığıyla gerekli girişimleri başlatmış bulunuyoruz.

Ayrıca Derneğe, yanlış bilgilerin düzeltilmesi aksi takdirde hukuki işlemlerin başlatılacağına dair ihtar gönderilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.