Kemalpaşa'da Kitap Fuarı

Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı, törenle açıldı.

Kemalpaşa'da Kitap Fuarı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kitap Fuarı, dere mesire alanında açıldı. 18 Şubat Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan fuar, Kemalpaşa başta olmak üzere İzmir ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Fuarın açılışında konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak okumaya önem verdiklerini belirtti.

Uğurlu, “Okumak ise kitabı eline alıp kapağa bakmakla değil içindekileri idrak etmekte olur. İlçemizde ilk defa bir kitap fuarı düzenliyoruz. 11 gün sürecek olan fuarda yaklaşık olarak 70 yazar, hemşerilerimizle bir araya gelecek. Biz istedik ki ilçemizde hep ‘ilkleri ve enleri’ biz yapalım. Allah’a hamdolsun şu 4 yıllık süreç içerisinde yaptığımız projelerin birçoğu alanında Türkiye’nin en büyüğü veya ilki olma özelliğini taşıyor. Sadece eser siyaseti değil aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetleri de ihmal etmiyoruz. Bugün kitap fuarının açılışını gerçekleştirdik inşallah önümüzdeki günlerde uluslararası yemek festivali, kiraz festivali gibi birçok festivale ev sahipliği yapacağız. Kısaca Kemalpaşa’yı İzmir’in festivaller ve projeler kentine dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bilimin ve ilimin kadim iki uğraş olduğunu vurgulayan Başkan Uğurlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlim ile şekillenen manevi atmosfer ve bilim ile şekillenen maddi imkanlar modern dünya içerisinde kendine yeni yönelişler bulmuştur. Bu yönelişlerin en özel yansıması kültür ve sanattır. Toplumdan beslenen ve toplumu besleyen, akıl ve fikir atmosferiyle düşünsel süreçleri geliştiren sanat ve kültür, zincirleme etkiyle de toplumların gelişimini hızlandırır; yarına bakışın, bugünü ele alışın, estetik, ifade ve anlatımını zarif yapar.”

Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise Başkan Uğurlu’ya hizmetleri dolayısı ile teşekkür ederek, Kemalpaşa’nın sosyal ve kültürel faaliyetler alanında hep ilkleri yaşadığını ifade etti.

Kızılkaya, “Kitap en güzel dosttur. Bugün bir dost buluşmasında bir araya geldik. Belediye başkanımızın öncülüğünde ilçemizde çok güzel hizmetler yapılıyor. Bu hizmetlere böyle bir sosyal etkinliğin eklenmesi beni ayrıca mutlu etti kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fuar açılışı gerçekleştirildi.

Kaymakam Kemal Kızılkaya ve davetliler ile birlikte stantları gezen Başkan Uğurlu, kütüphanesini zenginleştirmek adına kitap alışverişi yapmayı da ihmal etmedi.
Kaynak: İHA