Giysiler Çöpe Değil Kumbaraya

Marmaris Belediyesi kullanılmış giysilerin geri kazanımı için kentin çeşitli noktalarına kumbara yerleştirdi.

Giysiler Çöpe Değil Kumbaraya
Marmaris Belediyesi, giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlçede şuana kadar Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 20 noktaya yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetlerden kullanılabilir olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Marmaris Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Marmaris’te belirlenen erişimi kolay değişik noktalara kullanılmış giysi, ayakkabı tekstil kumbarası konulmaya başlandı. Şuana kadar 20 kullanılmış giysi, ayakkabı tekstil kumbarası şehrin değişik yerlerine yerleştirildi. Proje ile toplanan kıyafetlerden kullanılabilir olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Atık durumunda olan tekstil malzemeleri de geri dönüşüme kazandırılmış olacak.

Marmaris’te belirlenen noktalara kumbara yerleştirme işlemleri ise devam ediyor. Kumbaralara bırakılan eşyalar özel araçla toplanarak ayrıştırma merkezine götürülecek. Ayrıştırma merkezinde kullanılabilir olan kıyafetler ayrılarak, temizlemeye gönderilecek. Kullanılabilir olan giysi ve ayakkabılar, gerekli temizlikleri yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılabilir durumda olmayan giysi ve tekstil malzemeleri ise, ayrıştırma merkezinde yapılan işlemlerin ardından geri dönüşüme gönderilecek.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde giysi, tekstil, ayakkabı kumbaraları vatandaşların rahat ulaşabileceği cadde ve sokaklara yerleştiriliyor.

Bu projeyi vatandaşlar ise çok sıcak karşıladı. Kumbaraların üzerine de vatandaşların, elektronik eşya, ıslak giysi, kitap, yanıcı madde ve evsel atık atmaması konusunda uyarıcı yazılar konuldu.
Kaynak: İHA