Tekirdağ'da Okul Çevrelerinde Denetim Yapıldı

Tekirdağ'da çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik, okul çevrelerinde denetim çalışması yapıldı.



İl Emniyet Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin, her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi amacıyla denetimlerin devam ettiği belirtildi.

İl merkezi ve ilçelerde, 112 ekip ve 339 personelle 330 okul ve çevresinde yapılan uygulamalarda, 416 işletmenin denetlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması ve güvenli bir eğitim öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması adına ilimiz genelinde eş zamanlı olarak 'Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' gerçekleştirildi. İl merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak 339 personel ve 112 ekiple yapılan denetimlerde, 330 okul çevresi kontrol edildi. Dört şahsa kapalı alanda sigara içmekten idari para cezası uygulandı, 3 iş yeri hakkında idari işlem yapıldı. Bin 811 şahsın GBT sorgulaması yapıldı, çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı. 71 adet servis aracı ve 151 araç denetime tabi tutuldu. Bir okul servisi ve 2 araca trafik yönünden işlem yapıldı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenliğinin sağlanması adına yapılan uygulamalar, aralıksız devam edecektir."

Kaynak: AA