Saruhanlı'da 'Okul Sütü' Dağıtımı

Saruhanlı ilçesinde, "Okul Sütü" dağıtımı düzenlenen törenle başlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve uygulamaya konulan "Okul Sütü" dağıtımı için Cumhuriyet İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Süt programı 2017-2018 öğretim yılı 2. dönem itibariyle bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, ana sınıfları ve ilkokullarda uygulanmaya başlandı.

200 mililitre ambalajlı, yağlı, sade UHT sütü dağıtımı, haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) günleri uygulanacağı, öğretim yılının sonuna kadar devam edecek olan bu programdan Saruhanlı’da toplam 3 bin 135 öğrencinin yararlanacağı bildirildi.

Törende dağıtılan sütlerden kendisi de içerek test eden ve süt dağıtımının ülke genelinde başladığını belirten Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, ilçedeki 2 anaokulu ve 27 ilkokulda 3 bin 131 öğrenciye süt dağıtılacağını söyledi.

Öğrencilere asitli içecekler yerine bu tür sağlıklı ürünler içmelerini önerdiklerini belirten Işık, "Sağlıklı nesiller için sağlıklı hijyen şartlarına uygun bu ürünlerin tüketiminin artırılması gerekir. İlçemizde öğrenim gören ve kampanya kapsamındaki öğrencilere hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: AA