Kılıçdaroğlu'nun YPG/PYD ile ilgili sözleri

Hikmet Genç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş dönemde terör örgütü PYD/YPG ile sözlerini yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun YPG/PYD ile ilgili sözleri
Kılıçdaroğlu'nun YPG/PYD ile ilgili sözleri
Dün grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla. PKK terör örgütü müdür yiğitsen açıkla.' sözlerine cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Vallahi de billahi de ben yiğidim!.. Anadolu'nun yiğidiyim, Anadolu'nun Köroğlu'suyum, Anadolu'nun efesiyim… Hiiç endişem yok… Açıklayacam şimdi. 50 sefer söyledim, bir daha söylüyorum, 100 sefer söyledim bir daha söylüyorum. Meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda söyledim, her yerde söyledim. Bunlar terör örgütüdür.' diye konuşmuştu.

'DİLİNE Mİ YAPIŞIR'

Bu sözleri eleştiren Akşam Gazetesi yazarı Hikmet Genç 'Aslında yine diyememiş! Bunlar dediğin hangileri? O kadar cümle kuruyorsun, “Evet PYD, YPG, PKK terör örgütüdür” desen diline mi yapışır?' ifadelerini kullandı.

'HANİ NEREDE'

Bu tartışmalar yaşanırken, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte ne söylediğini öğrenmeye çalıştığını belirten Genç 'Kılıçdaroğlu PYD'ye “nerde, ne zaman, ne demiş?” öğrenmeye çalıştım. “Kılıçdaroğlu + YPG/PYD + terör örgütü” diye aradım google'dan. Yukarıdaki ‘Yemin billah' ederek yaptığı konuşması dışında (06.02.2018, CHP grup toplantısı), iki açıklama buldum Kılıçdaroğlu'na ait. Birincisi, “Teröre başvurmadığı sürece biz YPG'yi terör örgütü olarak göremeyiz…” İkincisi; “YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur…” 50 sefer, 100 sefer, her yerde söylemiş PYD terör örgütüdür diye. Hani nerde?!..' diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ