Endonezya'dan DEAŞ'a Karşı Birlik Çağrısı

Endonezya Savunma Bakanı Ryacudu: 'ASEAN ülkeleri bölge güvenliği için DEAŞ'a karşı birlikte çalışmalı'.

Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu, Güneydoğu Asya Ulusları Birliği (ASEAN) ülkelerinin bölge güvenliğinin korunması için DEAŞ'a karşı birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Singapur'da düzenlenen ASEAN Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Ryacudu, burada yaptığı konuşmada, bölgede DEAŞ terör örgütünün gelişimini önlemeyle mücadele için ASEAN'a birlik çağrısında bulundu.

Ryacudu, "ASEAN ülkeleri bölge güvenliği için DEAŞ'a karşı birlikte çalışmalı." ifadesini kullandı.

DEAŞ ile mücadelede ASEAN ülkeleri arasında istihbarat paylaşımının önemine değinen Ryacudu, DEAŞ propagandasına karşı da internet tabanlı tüm sosyal medyanın izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ryacudu ayrıca, DEAŞ'a yapılan para akışı ve örgütün eleman kazanmasının engellenmesi gibi konularda da stratejik iş birliğinin, bölgesel güvenliği korumada önemli olduğunu kaydetti.

Öte yandan geçen ay da Endonezya'da düzenlenen ortak çalışma toplantılarında Endonezya, Tayland, Brunei, Malezya, Singapur ve Filipinler arasında terörle mücadelede istihbarat iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

ASEAN'ın, kurucu üyeleri Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur'un yanı sıra Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya olmak üzere toplam 10 üyesi bulunuyor.
Kaynak: AA