Zonguldak'ta Kitre Bebek Sergisi Açıldı

ZONGULDAK – Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde kitre bebek sergisi açıldı.

Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki serginin açılışı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit ve Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Türkan Tuygar tarafından yapıldı.

Demirsu, burada yaptığı konuşmada, kursun iki buçuk ay önce 18 kişiyle başladığını ve başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Zonguldak'ın kültürünü, geriye yönelik yansıtmayı hedeflediklerini belirten Demirsu, "Özellikle köylerimizdeki kişilerin giyim tarzlarından esinlenerek, kültürümüzü biraz daha ileriye götürmek ve hanımlarımızı evlerinden alıp meslek eğitimi kazandırarak, kollarına altın bilezik taktırmak istedik. Kursiyerlerimiz ileri ki günlerde dışarıdan siparişler almak suretiyle, bu kursta öğrendiklerini finansal gelire dönüştürmelerini amaçladık." ifadesini kullandı.

Tuygar da toplumun hayat biçimini, geleneklerini ve duygularını yansıtmak için kursiyerleri bilgilendirmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA