Hayırseverden Üniversiteye Destek

Emekli hakim Hürrem Kubalı'nın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez yerleşkesine 2 milyon liraya yaptıracağı sağlık merkezinin protokolü imzalandı.

Hayırseverden Üniversiteye Destek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez yerleşkesine, hayırsever emekli hakim Hürrem Kubalı tarafından 2 milyon liraya mal olacak sağlık merkezi yaptırılacak.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde, üniversitenin ağırlıklı olarak kamu yatırımlarıyla her geçen gün geliştiğini söyledi.

Devletin üzerindeki yükü almak için hayırseverlerin katkısının önemli olduğunu belirten Şimşek, "Bugün bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Kubalı ailesi, sağlık merkezimizin yapımını üstlenerek, üniversitemize armağan ediyor. Bu yüce davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da "Öğrencilerimiz ve personelimizin faydalanacağı sağlık merkezinin bağımsız bir binaya ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı karşılamak için hayırseverimiz Hürrem Kubalı'nın desteğini de alarak çalışmalara başladık. Kendisine teşekkürlerimi sunuyor ve her zaman hayırla yad edeceğimizi belirtmek istiyorum." dedi.

Güzel bir hayra vesile olmaktan dolayı sevinç ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Hürrem Kubalı da "Hakim olup kürsüye çıktığım o ilk anda yaşadığım güzel duyguları yeniden yaşıyorum. Bu bağışın hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sağlık merkezi yapım protokolü imzalandı, Prof. Dr. Kar, Kubalı'ya plaket takdim etti.

Törene Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Kubalı'nın eşi Gülten ve kızı Fazilet Süheyla Kubalı, dekanlar ve akademik personel de katıldı.

Kaynak: AA