Acemi hırsız güvenlik kamerasına yakalandı

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir iş yerinin kapısını tornavida ve kazma ile 30 dakika zorladıktan sonra içeri giren ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsız güvenlik kameralarına yakalandı.

Acemi hırsız güvenlik kamerasına yakalandı
Olay, Keçiören ilçesi Şehit Kubilay Mahallesi'ndeki bir elektrikçide 2 Şubat Cuma günü meydana geldi. Gece saat 02.30 sıralarında elinde tornavidayla iş yerinin önüne gelen ve 30 dakika boyunca kapıyı açmaya çalışan acemi hırsız güvenlik kameralarına yansıdı. Kapıyı açtıktan sonra bir süre ortadan kaybolan hırsız, yanında getirdiği çuvalla tekrar dükkana geldi. İş yerine giren hırsız, elindeki çuvala elektrik malzemelerini doldurdu. Daha sonra da iş yerinde bulunan kablo ve matkapları da çalan hırsız, kayıplara karıştı.

İş yerindeki hırsızlığı sabah dükkanı açmaya geldiğinde anladığını kaydeden Osman Ayhan, güvenlik kameralarını incelediğini ve daha sonra polis ekiplerine haber verdiğini söyledi.

Önce tornavida, daha sonra da kazma ile kapıyı zorlayan, uzun süren çabanın ardından da iş yerine girmeye çalışan hırsızı kendi çabaları ile bulduklarını kaydeden Ayhan, şüpheli şahsı polis ekiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Mahallede daha önce de birçok hırsızlık olayının gerçekleştiğine dikkat çeken iş yeri sahibi, 'Bu mahallede herkes mağdur. Arkadaşımın arabası çalındı, evlerden çok defa hırsızlık olayı gerçekleşti. Benim de 5 bin lira değerinde malzemem çalındı' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA