CHP Muğla Milletvekili Demir Açıklaması

'Sisteminin bozulduğu bir dönemde eğitim, cemaatlere mi bırakıldı? Çocuklarınızı mevcut milli eğitim sisteminden koruyun. Okuduğunu bile anlamayan bir neslin yetiştiği dönemi yaşıyoruz'

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Sisteminin bozulduğu bir dönemde eğitim, cemaatlere mi bırakıldı? Çocuklarınızı mevcut milli eğitim sisteminden koruyun. Okuduğunu bile anlamayan bir neslin yetiştiği dönemi yaşıyoruz." dedi.

Demir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2017-2018 eğitim, öğretim yılının ikinci döneminin bugün başladığını belirterek, yaklaşık 3 milyon çocuğun ders başı yaptığını ifade etti.

Demir, "İyiye gitmesi beklenen eğitimin her geçen gün kötüye gittiğini görmekteyiz. Arapça'nın çok daha yoğunlaştığı bir eğitim sistemine doğru ilerliyoruz. Kadrolaşma, inadına artmış durumda. Yöneticilik bir liyakata dayanması gerekirken ya yandaşlar ya çeşitli tarikatlara üye kişilere bu görevler verilmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Eğitimcilerin tek tip sendikalaşmaya zorlandığını iddia eden Demir, bu durumun hiçbir demokrasi ile bağdaşmadığını bildirdi.

Bazı yöneticilerin başka sendikalara üye olmasından kaynaklı kumpaslara, baskılara maruz kaldığını, bazı okullarda ise mesleği belli olmayan kişilerin din eğitimi verdiğini savunan Demir, "Sisteminin bozulduğu bir dönemde eğitim, cemaatlere mi bırakıldı? Çocuklarınızı mevcut milli eğitim sisteminden koruyun. Okuduğunu bile anlamayan bir neslin yetiştiği dönemi yaşıyoruz. 15 Temmuz sonrası yöneticilere yönelik baskıların arttığını görmekteyiz. Yaşanan hukuksuzluklara artık bir son verilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA