Bitlis'te Öğrenciler Ders Başı Yaptı

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2. yarısının başlamasıyla birlikte öğrencileri ziyaret etti.

Bitlis merkezde bulunan Selahattin Eyyubi Ortaokulunu ziyaret eden Ustaoğlu, öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Vali İsmail Ustaoğlu, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek toplantı yaptı. Burada konuşan Ustaoğlu, “Eğitim öğretim yılının 2. dönemi hayırlı olsun. Okullarımızın fiziki kapasitesi gayet iyi durumda. Tarihte medeniyet ve ilim şehri olan Bitlis için siz öğretmenlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bu durumu ailesiyle paylaşarak onları onurlandırmak önemlidir. İlimizin eğitimde başarı seviyesini sizlerin ve biz idarecilerin öncülüğünde arttırmak gerekiyor. Bu yörede gördüğüm en büyük eksiklik, ailelerin çocuklarına duyarlı hale getirilmesi. Ailelere dokunmak lazım. ‘Annem varsa bende varım’ projesiyle bu sorunu çözmeye çalışacağız” dedi.

Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Vali Ustaoğlu, onlara kitap okuma alışkanlığının öneminden bahsederek kitap dağıttı.

“Hayalleriniz büyük olacak. Kurduğunuz hayaller rüyalarınızı süsleyecek” diyen Ustaoğlu, öğrencilerle 15 dakika kitap okudu.
Kaynak: İHA