Zeytin Dalı Harekatı İçin 'Kurban'

Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Bedir Savaşına katılan Ashabın sayısına ithafen 313 kurban kesiliyor Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Kul: 'Askerlerimiz toprağımızın güvenliğini tehdit eden terör unsurlarıyla canı pahasına mücadele ediyor'.

Hiranur Vakfı Sancaktepe şubesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Bedir Savaşına katılan Ashab'ın sayısına ithafen 313 kurban kesimine başladı.

Hiranur Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Kul, yapılan bağışlarla 313 kurbanın kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirterek, "Askerlerimizin toprağımızın güvenliğini tehdit eden terör unsurlarıyla canı pahasına mücadele ediyor. Bugün burada milletin sevgisine, desteğine ve dualarına en çok ihtiyaç duydukları bu dönemde kahraman askerlerimiz için Bedir Ashabı’nın sayısı kadar 313 adet kurban keseceğiz." dedi.

Yüzyıllardır ezanların dinmediği bu topraklarda birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden unsurlarla milletin birçok kez karşılaştığını ve her zaman zalime boyun eğmeden vatanı müdafaa ettiğini vurgulayan Kul. "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adeta tüm dünyayı karşısına alarak vatanı müdafaa için atılan bu adımda kararlılığından ödün vermeyip sadece milletin desteğini arkasına almıştır. Bizim de insanlığa ve İslam'a hizmet için yılmadan çalışmaya devam edeceğimize şahsım ve vakfımız adına söz veriyorum." diye konuştu.

Kul, kurban sayısının 313'e ulaşması için yardımlarını esirgemeyen tüm bağışçılara gönüllü gözlemcilere ve çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kurban kesiminden sonra Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler için dualar edilerek çorba ikramında bulunuldu.
Kaynak: AA