Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri Buluştu

Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi'nin 60 yaş ve üzeri öğrencileri 'Öğrenmenin Yaşı Yoktur' programında bir araya geldi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Hayatı severek öğrenerek bilerek yaşamak gerekir. Tazelenme Üniversitesine giden yaşlı olmaz'

Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Akdeniz Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen Tazelenme Üniversitesi, "Öğrenmenin Yaşı Yoktur" sloganıyla 60 yaş üzeri öğrencileri düzenlediği programda buluşturdu.

Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Program öncesi 78 yaşındaki Avni Yüksel ile 69 yaşındaki Süleyman Tunca, ördükleri yelekleri Türel çiftine hediye etti. Türel, ilk kez bir erkekten hediye aldığını belirterek, onları bu yaştaki gayretli çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan marşın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Türel, hayatın hem bilim hem bir sanat olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hayatı severek, öğrenerek, bilerek yaşamak gerekir. Tazelenme Üniversitesine giden yaşlı olmaz. Yaşlılık kafada olur. Fiziksel olarak genç, kafası yaşlı o kadar insan var ki. Asıl gençlik ruhun gençliğidir. Bu nedenle sizler hepiniz gençsiniz. Tazelenme Üniversitesinin hazırlık sınıfında olacak bir aday olarak ben de kendimi sizler kadar genç hissediyorum. Bu çağda öğrenmenin yaşı yoktur. Yaşamın her konusu bir bilgi ve sanat konusudur. Yoğunluk azalırsa ve yaşım müsait olursa ben de inşallah bu üniversiteside olurum. Buranın öğrencilik keyfini yaşarım."

Türel, 60 yaş üzerindekiler hedef alınarak hayata geçirilen projeler aracılığıyla onların sağlıklı ve kaliteli bir yaşama kavuşmalarını sağladıklarını da söyledi.

Türel, "Antalya'da 60 yaş üzeri bakıma muhtaç yaşlılarımız için hazırladığımız projelerle diğer illerimize örnek teşkil eden bir misyon edindik. Örneğin, alzaymır hastaları ve yakınlarının buluşma merkezi olan 'Mavi Ev' projemizle, 'Dünyayla Yarışan Şehirler - Yerel Yönetimler Yarışması'nda aldığımız En Özgün Sosyal Proje ödülüyle bu misyonumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Bu gibi projelerle onların barınma ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayarak hayata sımsıkı tutunmalarını sağlamanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Antalya'da her yaştan her kesime en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını da ifade eden Türel, "Yaşlı, engelli ve çocuklara yönelik hizmetler benim için önceliklidir. Bana göre devlet ve yerel yönetimler kimsesizlerin kimsesidir. Belediye başkanı olarak bütün çocukların amcası, bütün yaşlıların evladıyım." dedi.

Alzaymır ve parkinson hastalıklarının ne derece önemli olduğunu bildiğini vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Bu konulara duyarlılık gösteriyoruz. Parkinson hastalarına spor yaptıracağımız bir merkezi açacağız. Tazelenme Üniversitesini gerçek bir üniversiteye de dönüştürebiliriz. Hatta içinde hastanesi olan bir kampüs neden olmasın. Projelerimizi açıkladığımda 'Menderes Türel hayal görüyor' diyorlar, hayal görmek güzeldir. Bakıyoruz ki beni hayal görmekle suçladıkları bütün projelerin bir kısmı gerçeğe dönüştü, diğerleri de dönüşüyor. Antalya'da sizlerin hizmetkarıyız."

Konuşmasının ardından Başkan Menderes Türel ve Tazelenme Üniversitesi kurucusu İsmail Tufan, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türel, yaşlıların taleplerinin yerine getirilmesi için gerekli talimatları vereceğini söyledi.

Türel, "Nasıl bir yaşlılık düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Yaşım kaç olursa olsun genç kalacağım. Çalışan insan yaşlanmaz. Yaşlılık kimlikte değildir, zekadadır, akıldadır. Allah bana ne kadar sağlık verirse sağlığım el verdiği sürece bir işin ucundan tutarım. Emekli hayali ile yaşamıyorum ama belki yaşadığımız tecrübeleri aktaracak bir kitap yazabilirim ya da müzikle uğraşabilirim. Aileme yönelik bestelerim var. İleride yeni besteler yapabilirim. Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinden biri de olmak hedeflerimden biri." yanıtını verdi.

Program sonunda sanatçı Nükhet Duru, "Beni Nükhet Duru Sanıyorlar" isimli kabaresini Tazelenme Üniversitesi öğrencileri için sahneledi.
Kaynak: AA