Halil Avcı'ya TJK'dan Teşekkür Plaketi

Halil Avcı Şirketler Grubu Başkanı Halil Avcı’ya, Adana Hipodromu’nda kurulan Hipoterapi Merkezi’ne katkılarından dolayı Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci tarafından teşekkür plaketi verildi.

Halil Avcı'ya TJK'dan Teşekkür Plaketi
Türkiye Jokey Kulübü’nün önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve engelli çocukların tedavisine alternatif olarak hayata geçirilen At’la Terapi Merkezinin 6.’sı Adana Yeşiloba Hipodromunda açıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş ile protokol ve davetli grubunun katıldığı açılış töreni öncesinde TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, merkezin önemine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından TJK Başkanı Ekinci, kürsüye davet edilen Halil Avcı Şirketler Grubu Başkanı Halil Avcı’ya, Adana Hipodromu’nda kurulan Hipoterapi Merkezi’ne katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Ekinci, “Halil Avcı, Adana’ya kazandırılması büyük önem taşıyan bu Hipoterapi Merkezimiz yapılırken sosyal sorumluğu gereği çok büyük katkıları oldu. Bu nedenle bu plaketi kendilerine veriyor teşekkür ediyorum” dedi.

Atla Terapi Merkezinde engelli çocuklar, özel seçilmiş atları tımar edecek, yemlerini verecek ve atların yürüyüşündeki ritmik hareketler, onların kas ve sinir sistemlerinin tedavisinde kullanılacak. En önemlisi uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan terapik seanslarla; fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocukların gelişimine katkı sağlanacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanlığını da yürüten Halil Avcı’nın 1979 yılında kurduğu şirketler grubunun yurt içi ve yurt dışında birçok prestijli projede imzası bulunuyor. Grup şirketleri başta inşaat olmak üzere enerji, maden, ziraat, turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
Kaynak: İHA