AK Parti Kadın Kollarında Kongre Heyecanı Sona Erdi

Eskişehir’de, AK Parti İl Kadın Kolları 5’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede başkanlığa yeniden Özlem Yalçın seçildi.

AK Parti Kadın Kollarında Kongre Heyecanı Sona Erdi
Partililer, kongrenin gerçekleştirildiği davet salonunu hınca hınç doldurdu. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Emine Nur Günay da katıldı.

“CHP’li belediyeler için deniz tükenmiştir”

Olağan kongrede bir konuşma yapan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti kongrelerinin huzur ve kardeşlik içinde yapılmaya devam ettiğini vurgulayarak, 2019 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlandıklarını dile getirdi. 2019 yılının Eskişehir için bir dönüşüm yılı olacağını belirten Başkan Ünlü, “Eskişehir’de CHP’li belediyeler için şamata bitmiş, eğlence tamamlanmış, deniz tükenmiştir. Bu belediyelerin Eskişehir’e verecekleri hiçbir katkı kalmamıştır. Bugün geldiğimiz noktada yaptıkları ve vaat ettikleri hiçbir şey yoktur. Bundan sonra da belediyeler olarak verecekleri vaat, sadece mevcudiyeti korumak ve o mevcudiyetin de devamında şehri bir kasaba haline dönüşeceği vaadini vermektir. 2019’da yeni bir dönem başlangıcı yapmanın zamanı gelmiştir. Ak belediyecilik, 2019’da Eskişehir’de damgasını vuracak ve şehrin nasıl dönüştüğünü, nasıl geliştiğini ve nasıl müreffeh bir şehir olduğunu cümle aleme gösterecektir” şeklinde konuştu.

Eskişehir Milletvekili Prof. Emine Nur Günay ise AK Parti ile birlikte Türk siyasetinde kadının oynadığı rolün arttığını dile getirerek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. 1994 yılındaki yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, kadınların Türk siyasetindeki değeri için önemli bir yıl olduğunu aktaran Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ise, AK Parti içindeki kadın kollarının önemine değinerek, Başkan Özlem Yalçın’a bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Kongrede konuşma yapan bir diğer isim ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’dı. AK Parti teşkilatları olarak 2019 seçimlerine birlik ve beraberlik içinde hazırlandıklarını vurgulayan Karacan, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini aktardı. Karacan, şunları kaydetti:

“İçeride ve dışarıda, vatanımıza, milletimize, devletimize, namusumuza, çoluk ve çocuğumuzun geleceğine göz dikmiş; tarih boyunca her fırsatta birlik ve beraberliğimize fitne fesat sokmuş hainler, Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, Tayyip Erdoğan’ın ilkeli siyaseti, Tayyip Erdoğan’ın vatan millet aşkı karşısında adeta kudurmuş ve çürümüş zihniyet, ellerindeki tüm kozları ülkemiz üzerinde kullanmaya çalışmışlardır. Fakat hiçbirinde de muvaffak olamamışlardır. Olamayacaklardır.”

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde, kongreye tek liste halinde katılan mevcut Başkan Özlem Yalçın yeniden aynı göreve seçildi.
Kaynak: İHA