Sosyal Medyadan Terör Propagandasına Hapis İstemi

Adana'da sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK/YPG'nin propagandasını yaptığı iddia edilen şüpheli hakkında 5 yıl hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

Adana'da sosyal medya üzerinden PKK/KCK/YPG/YPJ silahlı terör örgütünü destekleyen ve örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptığı tespit edilen A.G. hakkında yapılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, A.G. ile ilgili "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırladığı iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde şöyle denildi:

"Şüpheli A.G'nin facebook hesabından 2015-2016 yılları arasında suça konu paylaşımları yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve bu doğrultuda silahlı eylemler gerçekleştiren PKK/KCK/YPG/YPJ silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru göstererek bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici zincirleme şekilde basın ve yayın yolu ile propagandasını yapmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği, paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiği, nazara alınarak cezalandırılması kamu adına talep ve iddia olunur."

Şüpheli A.G. gelecek günlerde 5 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA