Gelibolu'dan Kısa Kısa

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'nun Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, İstanbul’da yapılan uluslararası yarışmadan madalyalarla geri döndü.

Bölümün öğretim görevlisi Nihan Veznikli’nin koordinatörlüğünde yaklaşık üç aydır büyük bir özveriyle hazırlanan 2. sınıf öğrencileri Sevdanur Şişek, Gökmen Kılıçkaya, Duygu Özgün, Mert Avcı ve Mehmet Turan’dan oluşan ekip, üniversitelerini bir ekip ve altı bireysel dalda başarıyla temsil ederek bir altın, üç gümüş, iki bronz madalya kazandı.

30 ülkeden 450’si yabancı olmak üzere 2 bin 100 yarışmacı aşçının 75 kategoride yarıştığı 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı yarışmanın birinci gününde bireysel dalda düzenlenen yarışmada Gelibolulu öğrenciler büyük başarı elde etti.

Öğrenciler yarışmada Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Birliği Federasyon (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği Başkanı Bayram Özrek, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şef İbrahim Özdemir, Dünya Aşçılar Birliği’nin (WACS) yıldız şefi Hilmar Jonsson, lezzet değerlendirme otoritesi Michelin yıldızlı İtalyan Şef Giorgio Diana ve daha birçok yerli ve yabancı ünlü şef ve gurmelerle bir araya gelme fırsatı buldu.

- Gelibolu'da şap hastalığı yok

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçe ve köylerinde küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda yapılan şap aşılamalarının olumlu sonuçlandığı bildirildi.

Gelibolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede ve ilçeye bağlı köylerde şap hastalığının görülmediğini söyledi.

Vatandaşların bu konuda rahat olmalarını istediklerini belirten Zeybek, "İlçe ve köylerimizde şap hastalığı ile ilgili bir vaka yaşanmamıştır ve yoktur. Bu konuda çalışmalarımız yapılmıştır ve yapılmaktadır. Ayrıca, ilçemiz ve köylerinde bulunan hayvanlara uygulanan çiçek ve veba aşıları da yapılmaya devam etmektedir. Bu konuda çiftçilerimiz şüpheli bir durum sezdiklerinde müdürlüğümüze haber vermelidir." dedi.

Kaynak: AA