Adana'daki Kardeş Cinayetine İlişkin Dava

Kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da tartıştığı kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 3 yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Savaş Yurul ile avukatı katıldı.

Mahkeme başkanı, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunu bildirdi. Davada başka araştırılacak husus kalmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, mütalaasında, sanığın kardeşini öldürmesinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini, verilecek kararda da haksız tahrik indirimi uygulanmamasını talep etti.

Mütalaaya karşı savunması sorulan Yurul, olay nedeniyle çok pişman olduğunu söyledi. Sanık avukatı da mütalaaya katılmadıklarını belirterek, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Savaş Yurul hakkında, tedavi için Muş'ta Adana'ya gelen kardeşi Korkmaz Yurul'u, 18 Mayıs 2017'de tabancayla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Kaynak: AA