Küçük Futbolculardan Hayvanlar İçin Mama Bağışı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde futbol okulu öğrencileri, geçici hayvan bakımevine mama bağışında bulundu.

Göztepe Bodrum Futbol Okulu'nun yetkilileri ile ailelerinin eşlik ettiği 50 öğrenci, Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret etti.

Ziyaretlerinde, yanlarında getirdikleri bir miktar ilaç ile yaklaşık 300 kilogram paketli mamayı bakıemevi yetkililerine teslim eden çocuklar, bakımevindeki yavru köpekleri sevdi.

Futbol okulunun sorumlusu Emrah Çatak, düzenlenen etkinlikle çocuklarda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı zamanlarda büyüklerini ikna edip kendilerine hediye olarak minik patiler, minik dostlar ediniyorlar. Çocuklarımız bazen bunlardan sıkılıyorlar veya büyüyünce bakılamıyor ya da çeşitli sebeplerle minik pati dostlarımız sokakta kalıyor. Evde hazır mamaya, ilgiye alışmış bu dostlarımız için dışarıdaki hayat zor oluyor."

Bakımevindeki kafeslerin olduğu bölgede gezdikten sonra üzüldüğünü söyleyen çocuklardan Mehmet Can Kurt, "Burada sokağa atılan bir sürü köpek var. Buna çok üzülüyorum çünkü onlar ailesiz yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kimsenin evinde beslediği hayvanları sokağa bırakmaması gerektiğini söyleyen Demir Kaptan ise "Bakabileceklerine inanıyorlarsa alsınlar. Yoksa hayvanlar zarar görüyor." dedi.

Kaynak: AA